Homeopathische middelen

Homeopathische middelen

Homeopathische middelen zijn gemaakt van planten, mineralen of dierlijke producten, helemaal natuurlijk dus. Enkele bekende voorbeelden die u misschien wel kent zijn arnica, chamomilla (kamille), calendula of calcium. Er zijn duizenden middelen, die allemaal hun eigen werking hebben.

Via een proces van telkens weer verdunnen en schudden van de uitgangsstof (het potentiëren) komt de geneeskrachtige werking van het homeopathische middel tot uiting.

Homeopathische middelen zijn niet onderdrukkend of verslavend en hebben geen bijwerkingen. Zij zijn daarom bij uitstek geschikt tijdens de zwangerschap, bij borstvoeding en voor baby's en kinderen.

Over het algemeen kunnen homeopathische middelen heel goed gebruikt worden naast reguliere behandelingen en medicijnen. Ze kunnen zelfs meehelpen om de bijwerkingen van gewone medicijnen te verminderen. Er zijn natuurlijk veel aandoeningen waarbij mensen niet zomaar zonder gewone medicijnen kunnen, bijvoorbeeld bij suikerziekte of een te langzame schildklier. Pijnstillers, ontstekingsremmers, middelen tegen hoge bloeddruk of astma kunnen niet zomaar worden verminderd of gestopt. Als homeopathie eenmaal aanslaat, kan er wellicht geminderd worden met gewone middelen. Doe dit wel altijd in overleg met uw huisarts en/of de arts die de medicijnen heeft voorgeschreven.